Избрани Новини

Ансамбъл "Пирин" продължава турнето си

Фолклорният състав представи спектакъл в Бургас

Първият концерт на ансамбъл „Пирин“, който премина много успешно, беше в град Кюстендил, каза за радио ‘‘Фокус’’ Данислав Кехайов- художествен ръководител на aнсамбълa.

"Вчера бяхме в Бургас, днес отново имаме концерт там, а скоро да ни очакват жителите и гостите на София, Елин Пелин, Асеновград, Пловдив и на още много български градове.“, съобщи Кехайов. По думите му, програмата, която се представя на тазгодишните концерти, е много различна от програмата, която е преминала под знака на „60 години Ансамбъл Пирин“.

"Отново сме заложили на едни от емблематичните произведения, на едни от най-добрите композитори, хореографи и аранжори. Това са Тодор Бекирски, Кирил Харалампиев, Георги Хинов, Кирил Апостолов, на композиторите Кирил Стефанов, Александър Кокарешков, както и на младия ни колега Петьо Кръстев, който е и диригент на оркестъра“, каза още Кехайов и допълни, че от тази година са започнали работа и по нов спектакъл, който с нетърпение очаква да бъде реализиран на голяма сцена.

"Концертите на ансамбъл “Пирин” винаги са били много емоционални и пред многобройна публика. Аз съм убеден, че преживяването за публиката е повече от прекрасно, а удоволствието е взаимно. Емоционалната публика зарежда ансамбъла, а от своя страна те успяват да заредят с много положителни емоции публиката“, коментира художественият ръководител. „Ансамбъл „Пирин“ години наред запазва позицията си на най-атрактивен ансамбъл на България“, категоричен е Данислав Кехайов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)