Избрани Новини

Атанас Камбитов: Бюджетът на Благоевград е балансиран и постижим

Наша политика е привличане на външно финансиране, коментира Камбитов

Бюджетът на Община Благоевград за 2016 година е напълно реалистичен, балансиран и постижим. Такъв бе коментарът на кметът на Община Благоевград по повод гласувания бюджет, предаде радио „Фокус”. По думите му всичко това се случва при положение, че няма увеличение на данъците и таксите, за разлика от някои други общини.

"Ние поддържаме постоянно темпо на нарастване. През 2016 година рамката на бюджета е увеличена с 1,3 млн. лева. Това е на база собствени приходи. Нашата политика е за привличане на външно финансиране“, коментира Атанас Камбитов.

Той определи бюджетът на Община Благоевград като икономически ориентиран и генерира икономика.

"Общината е най-големият работодател. Когато градът промени облика си, тогава идват и инвеститорите. Общината е длъжна да осигурява един нормален живот на гражданите- това означава да имаме една добре поддържана инфраструктура, да имаме добра поддръжка на детски градини и ясли. Общинското ръководство има ясна визия и стратегия за развитието на Благоевград, това е пътят, който трябва да следваме ако искаме да се развиваме.“, заяви Камбитов.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов