Избрани Новини

Набират участници в международен конкурс за класическа китара

Конкурсът "Акад. Марин Големинов" е международен

Международният конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов" се организира ежегодно през месец април от НЧ „Братство 1869" Кюстендил, под патронажа на кмета на община Кюстендил. Съорганизатор на конкурса е Европа Директно - Кюстендил.

Художествен директор е г-н Иван Андонов.
Двадесетото издание ще се проведе от 7 до 10 април 2016 г. в гр. Кюстендил. Краен срок за записване 31.03.2016 г. Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на даровити деца в България. В него могат да участват всички желаещи китаристи от страната и чужбина, подали анкетна карта за участие в определения срок и състезаващи се като участници в следните възрастови групи:

I група - до 12 години
II група - до 15 години
III група - от 15 до 18 години
IV група - над 18 години
V група - "Свободна сцена на солиста"
VI група - "Китара+"
VII група - "Камерна музика"
VIII група - "Китарни ансамбли и оркестри"

Във втора и трета група ще бъдат присъдени по 3 едногодишни стипендии на класиралите се на първо, второ и трето място. В тeзи групи ще бъдат присъдени по едно първо, едно второ и едно трето място. Участниците в тези групи- децата от детските музикални школи, профилираните училища и училищата по изкуствата се състезават в обща категория. Във всички останали групи участниците се състезават в две категории - детски музикални школи и музикални училища

По решение на журито във всяка група ще бъдат присъдени по три специални награди. Най-успешно представилият се китарист получава "Голямата награда" на конкурса- картина от известен кюстендилски художник.

Спечелилите първи награди от конкурса през 2015 г. нямат право да участват в същите групи.
Тегленето на жребий за участие в І, ІІ, ІІІ и ІV група ще се извърши на Тържественото откриване, а за останалите групи преди конкурса за съответната група.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)