Избрани Новини

19-годишна роди тайно в дома си в Петричко

Историята й е покъртителна и без прецедент на територията на общината

19-годишна роди в дома си и почти цял месец крило бебето заключено в дома си от близки и комшиите в петричко село. Историята й е покъртителна и без прецедент на територията на общината, пише struma.com.

Младата жена станала майка още на 26.11.2015 година. Имала отношения с мъж от района. Тя узнала, че носи бебето му едва в петия месец от бремеността си, съобщава изданието.

Научавайки новината, че ще има бебе, бащата избягал и изоставил момичето. Надя К., /пълните имена и селото на момичето се пазят в редакцията / нямала до себе си близък човек, защото майка й била на гурбет, а с баща си не била в „топли" отношения след развода на родителите си. Бащата на новороденото бебе пък не искал да чуе за него.

Така месец след раждането му на 29.12.2015 година тя била за първи път прегледана от петричката гинеколожка д-р Божинова. На нея разказала историята си как в домашни условия и съвсем сама извършила акта по израждането на първото си детенце. Вследствие на това младата жена изпаднала в тотална депресия и криела бебето си дори от съседите си по къща.

Никой не разбрал, че тя родила у дома си. Държала бебето си заключено. Когато майка й дошла в селото, в което живеят, двете решили да отидат на медицинска консултация при гинеколога д-р Божинoва. При медицинския преглед било установено неразположението на младата жена и редица усложнения, вследствие от самоизраждането в домашни условия.

Било констатирано и депресивното и състояние, в което изпаднала веднага след раждането на бебето. В съдбоносния за нея ден, преди да се появи на бял свят рожбата й, тя вземала болкоуспокояващи таблетки, за да облекчи жестоките болки от започналия родилен акт. 19-годишната Надя родила съвсем сама, без да потърси лекарска помощ.

Надя е посъветвана от доктор Божинова да отиде в община Петрич и да издадат акт за раждане на детето й. Оттам обаче я пренасочили към петричкия районен съд. Той именно ще разгледа делото за искането и за издаване на акт за раждане на първородното й дете. В близките дни ще излезе със съответното решение в рамките на допустимия срок от един месец.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)