Избрани Новини

Двама тийнейджъри от Кюстендил удариха 500 000 лв. от националната лотария

Три дни крили новината, не можели да повярват на късмета си

Двама 18-годишни младежи от Кюстендил спечелиха половин милион лева от националната лотария, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Абитуриентите Валентин Сашев и приятелят му Марио Стойчев преди три дена си купили печелившия билет „Златните пирамиди”.

„Ние два дни не казахме на никого, освен на баща ми, че сме спечелили, първо аз не можах да повярвам, след това трябваше да помислим", каза щастливецът Валентин Сашев, като обясни, че той не е запален по тези игри и „не търка”.

Двамата с приятеля ми, както всеки ден, разкарвахме хляб по магазините с колата, откакто имаме книжка, заместваме баща ми, който замина да работи в Англия. Приключихме и седнахме да закусим в „Рибката”. На връщане Марио ми поиска 50 ст., защото не му стигали да си купи билет за лотарията. Той всичко, което изкара, го дава за билети, но аз го убедих да отидем при майка ми вкъщи и да пием кафе. Като се прибрах, му дадох шест лева, да вземе и на мен един билет. Той се върна, изтърка своя билет, но нямаше печалба, аз обаче трябваше да закарам едни съседи до Бобов дол и потеглих, без да си проверя късмета, разказа 18-годишният  Валентин.

Всъщност печалбата от половин милион е разкрита от сестра му, 17-годишната. Сашка, която веднага след като видяла сумата, му звъннала по телефона.

„Първо помислих, че се шегува с мен, след това обаче ми стана лошо, разтреперих се. Не знам как съм се върнал от Бобов дол, все едно бях изпил 10 литра ракия”, спомня си щастливецът.

Едва след като се обадили на телефона, изписан на гърба на билета и от там им потвърдили, че той наистина печели, двете момчета и Сашка се похвалили на майка си и баща си.

Първото нещо, което ще купя  от тези пари, е жилище, кола и шофьорски курс за приятеля ми Марио, казва Валентин.

Тези пари са неговият късмет, казва младежът и допълва, че вече има и банкова сметка. Иначе животът му не се е променил изобщо и той и семейството му се надяват това да е все така.

Искам баща ми вече да се прибере от Англия и да престане да работи, казва Валентин и допълва, че сред приоритетите на семейството са неговата абитуриентска и тази на сестра му след година.

Най-важното нещо е образованието, казва Валентин и допълва, че семейството му отглежда и череши в невестинското село Лиляч, а и в момента са в процес на ремонт на сграда, която трябва да стане ресторант на ул. „Николичевски път”.

Най-важното нещо е семейството, тези пари не са мои, а на цялото семейство, майка и татко имат две кръвни деца - аз и сестра ми Сашка и още един син Марио, тъй като майка му е в чужбина, а баща му го няма, казва младежът и допълва, че вече е обещал пред себе си и пред семейството да подпомогне и трите църкви в ромската махала, тъй като те имат нужда и „работят” за добруването на хората в гетото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов