Избрани Новини

Гръцките фермери затвориха ГКПП "Кулата" и "Илинден" с трактори

Свят

25-01-2016, 14:34

Снимка:

©banker.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гръцките фермери блокират пътищата на 30 места

Общата си стачка синдикатите са обявили за четвъртък

Временно е преустановено пропускането на моторни превозни средства през граничните пунктове "Илинден - Ексохи" и "Кулата - Промахон". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е подновени протестни действия на гръцките фермери. По информация на гранични власти от южната ни съседка, заявеният интервал за ГКПП "Илинден - Ексохи" е от 12:00 до 14:00 часа, а за ГКПП - "Кулата" е обявен само началният час – 12:00 часа.


С безсрочни протести срещу новите мерки на правителството заплашват гръцките фермери, предава кореспондентката на БНР. Те отказват да дават предварителна информация за часовете, в които ще блокират пътища и граници. Решенията за това се вземали на местно ниво от ръководството на синдикатите. Част от фермерите в Серес искат пълна и безсрочна блокада на граничния пункт Промахон, други пък смятат, че затварянето на пункта създавало негативно отношение към протестите им.


По два часа на обед и вечер се очакват блокади на магистралата Атина – Солун – Александруполис. Фермерите са отправили покана за съвместни протести срещу спорния проектозакон към работещите в други сектори. Премиерът Алексис Ципрас пък твърди, че промените в осигурителната система са необходими. Ако няма реформи, тя щяла да рухне. Ако предложените от правителството реформи не се осъществели, кредиторите щели да прекратят финансовата помощ, единодушни са министри.


Очаква се протестите да продължат и през настоящата седмица. В сряда моряците ще блокират морския транспорт. Обща стачка синдикатите са обявили за четвъртък.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов