Избрани Новини

Решено: Няма да строят нов и модерен Спешен център в Кресна

Животът

24-01-2016, 14:07

Снимка:

общинско радио

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

Причината е, че все още няма осигурен общински имот за сградата

Жителите на община Кресна скоро няма да имат модерен филиал на Център за спешна медицинска помощ, пише regiona.bg. Причината за това е, че местните парламентаристи не са осигурили общински имот за строителството на сградата.

През юли миналата година ОбС - Кресна гласувал за изграждането на здравния център терен, който е частна държавна собственост. Предложението обаче не получило необходимото мнозинство.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов върнал становището на съветниците за преразглеждане, решението така и не било прегласувано в законово установения 14-дневен срок.

Това довело проблемът до Административен съд, при което магистратите решават, че решението на съветниците в Кресна е маловажно, тъй като в тяхната компетенция е да се разпореждат само с имоти и терени, които са общинска собственост, докато те се направили опит да отредят за сградата парцел - частна държавна собственост

Миналата година стана ясно, че правителството стартира проект за модернизация на Спешна помощ на стойност 85 млн.евро, осигурени по ОП "Региони в растеж", пише „Стандарт“. Условието за реализация на програмата обаче бе общинските съвети да гласуват промяна на ползваните по проекта общински имоти в публична държавна собственост.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)