Избрани Новини

В Банско продават на търг имотите на англичанин

Това са 6 магазина и 4 имота, сред които сгради за нощувка и спортни развлечения

Един от първите чуждестранни инвеститори, купили имоти в Банско, е на път да се прости с тях, пише bansko.net. Съдия-изпълнител е обявил на търг 6 магазина и 4 имота, сред които сгради за нощувка, спортни развлечения, собственост на англичанина Гулдеш Ричард Халикери.

Халикери ще се прости с апетитната си собственост в местността Асаница в курортния град, както и с шестте си магазина, които формално са собственост на управляваната от него компания "Килдър ски канстракшън".

Първоначалната тръжна стойност на магазините надхвърля 200 000 лева. Успоредно с тръжната процедура за продажба на магазините ще се проведе и търг за сградите, като само едното от зданията е с начална цена от 559 000 лева.

Паметливи банскалии припомнят, че англичанинът бе сред първите чужденци, които пристигнаха в курорта и вложиха средства в апартаменти и сгради по време на строителния бум. Именно въпросният строителен бум довел до обезценяване на имотите, а оттам и до невъзможност Халикери да обслужва дълговете си към банки и частни лица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов