Избрани Новини

Разследват катастрофа с участието на заместник-кмета на Стара Загора

Пътното произшествие стана край село Тулово

Районна прокуратура- Казанлък ръководи разследване за пътно произшествие срещу неизвестен извършител за настъпило пътно транспортно произшествие край село Тулово, община Мъглиж, при което е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затруднение на горен ляв крайник– счупена ключица на лявата ръка – престъпление по чл. 343 ал.1 б.“б“ вр. с чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс, съобщава БНР.

На 21 януари 2016 г., около 12,40 часа, лек автомобил „Сузуки Витара“ със старозагорска регистрация, управляван от Димитър Стоянов, се е движил в посока от гр. Стара Загора за гр. Казанлък. В същата посока се е движил и лек автомобил марка „Опел Вектра“ със старозагорска регистрация, управляван от Йордан Николов– зам.-кмет на община Стара Загора. И двамата водачи са били сами в автомобилите.

На километър 207+300 метра, по път I-5 край с. Тулово, общ. Мъглиж, водачът Стоянов решил да предприеме завой наляво. Стоянов се е движил първи. След него е била неустановена марка автомобил, а след тези две коли се е движел автомобилът на Николов. В същия момент Николов е предприел изпреварване и е настъпил сблъсък между неговия автомобил и този на Стоянов, които са излезли извън пътното платно.

Местопроизшествието е посетено от екип на КАТ-Казанлък и е извършен оглед от разследващ полицай. И двамата водачи са тествани с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта им, като и на двамата пробата е отрицателна.

Димитър Стоянов е посетил МБАЛ-Стара Загора, където е било установено, че му е счупена ключица на лявата ръка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов