Избрани Новини

Гълъбчо подпалил къщата си, за да стопли шестте си кучета

38-годишният Гълъбчо Гергинов е от кюстендилското село Копиловци

Мъжът от кюстендилското село Копиловци, който подпали покрива на къщата си в сряда,  запалил огъня, за да стопли 6-те си кучета. 38-годишният Гълъбчо Гергинов запалил печката в средата на една от стаите в дома, наследен от родителите му, с боклуци, стари вестници и картони, както и мокри клони. Малко по-късно съседите му видели, че гъст дим излиза от покрива на къщата. Само бързата им реакция спасила стопанина от жестока смърт, коментират живеещите в селото, съобщава struma.bg.

„Не е лош човек, пенсионер по болест е и няма близки. На няколко пъти е работил като овчар в селото. Явно заради студа е решил да запали някоя от печките, останали от родителите му, лошото е, че комините на къщата не са измазани, явно е прехвръкнала искра и тя е запалила първо комина, а след това и покрива”, коментират в Копиловци.

Огънят успял да обхване покрива на къщата до пристигането на два противопожарни екипа. Според пожарните инспектори вследствие на инцидента са изгорели междуетажна преграда, покъщнина, покрив и 6 кучета. Животните живеели заедно с Гълъб в къщата му. По чудо собственикът не е пострадал. От полицията заявиха, че причината за пожара е небрежно боравене с открит огън.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов