Избрани Новини

Хлебният бос Димитър Бакалов отнесе 2 000 лева глоба

Негова баничарница работела без регистрация по Закона за храните

Районният съд в Благоевград намали глоба на баничарница, работила без регистрация по Закона за храните, съобщи infomreja.bg.

Нарушението е установено от служители на Областната дирекция по безопасност на храните при извършена проверка на 13 март 2015 г. Поводът за инспекцията в баничарницата на улица "Сан Стефано" №15, собственост на хлебния бос Димитър Бакалов, бил подаден сигнал, че в обекта се продават тестени изделия без удостоверение за регистрация по Закона за храните.

Проверяващите съставили на място доклад и установили, че действително дружеството "Младите лъвове-Бакалов" ЕООД не разполага с такъв документ за обекта. Седмица по-късно управителят Димитър Бакалов се явил в ОДБХ-Благоевград, където му съставили акт за установяване на административно нарушение. Въз основа на акта шефът на хранителната дирекция издал наказателно постановление и наложил "имуществена санкция" в размер на 2 500 лева, което Бакалов оспорил пред съда.  

Магистратите решиха да намалят санкцията от 2 500 на 2 000 лева, тъй като жалбоподателят не е извършвал други нарушения по Закона за храните, а в случая няма данни от деянието да са произтекли някакви вредни последици.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Благоевград в 14-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)