Избрани Новини

Над 4 хиляди души дойдоха в Банско за Световния ден на снега

Мисия Банско

17-01-2016, 12:08

Снимка:

в. "Труд"

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

Специален гост бе принц Хубертус фон Хоенлое – Ланденбург от Мексико

Над 4 хил. души присъстваха на уникалния празник на снега в ски центъра на Банско, пише в. „Труд”. Детска глъч се чуваше от рано сутринта. Специално за световния ден на снега концесионерът Юлен пусна децата срещу символична такса от един лев да ползват ски-зоната. По поръчка заваля и дългоочаквания пухкав, обилен сняг в курорта.

Петото издание на Световния ден на снега се превърна в незабравимо изживяване и за хлапета, и за възрастни. Шоуто стартира на Бъндеришка поляна , дечурлигата бяха щастливи, защото имаше за тях организиран флашмоб „Междузвездни войни", а водещ на партито бе любимеца Део.

По обяд на откритата сцена в планината се качиха рапърите от „Ъпсурт", а след тях бе ред на рок групата „Легендите". Специален гост бе принц Хубертус фон Хоенлое – Ланденбург от Мексико. Няма нищо по-хубаво за празника на снега да завали сняг, вече натрупа над 20 сантиметра нова настилка, това е повече от добра новина за скиорите, ,коментира доволен и маркетинг-директорът на зоната Иван Обрейков.

Килиан Албрехт, бивш български скиор, състезавал се и под австрийско знаме, даде открит урок по ски на децата. 42-годишният дипломиран ски инструктор, който два пъти е завършвал втори в надпреварата за Световната купа по слалом, не спести съвети и наставления за малките почитатели на белия спорт. По случай празника хотелите „Пирин" и „Банско" обявиха 50% отстъпка от цените за нощуване.

Ски-зоната отбелязва за четвърта година Световният ден на снега /World Snow Day/, който е глобална инициатива на световната скифедерация (ФИС), чиято цел е да запали децата от най-ранна възраст за зимните спортове. „Нашата цел е да направим всичко необходимо повече хора да се качат в красивата Пирин планина и да практикуват любимия си спорт. Тази година постигнахме целта си, хората са толкова много, че дори надминаха очакванията ни", каза още Иван Обрейков.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов