Избрани Новини

Шеста жертва взе метиловият алкохол в Якоруда

33-годишният Юсуф също издъхнал от отровната ракия

Има и шеста жертва на отровната ракия в Якоруда. Това доказаха взетите проби от тялото на 33-годишния Юсуф Мемчов, на което бе извършена ексхумация днес по разпореждане на Окръжна прокуратура – Благоевград. Процедурата бе изършена в гробищния парк на града. Преди началото й в 10,30 часа няколко полицаи отцепиха района. Съдебен патоанатом приключи аутопсията на място в 13,00 часа. „Лекарят ни каза, че детето ни е издъхнало от метилов алкохол. Ще съдим Тайфи Мекльов, който му дал да пие от отровната ракия. Искаме смърт за смърт. Той е убиец. Отрови ни рожбата. Никога няма да му простим", каза през сълзи минути след ексхумацията майката на Юсуф – 54-годишната Айше Мемчова. Синът й почина на 21 декември. „Тайфи да не прехвърля вината на детето ми, че то не може да стане от гроба и да се защити. Не съд трябва за него, а да го докарат на площада, да го линчуват и да го разстрелят. Не мога да се примиря със загубата на детето си", плаче жената. В смъртния акт бе посочена като причина за смъртта на рожбата й „аневризма". Айше разказа, че Юсуф и две момчета от велинградското село Кръстава били на 20 декември в цеха на Мекльов, за да му свършат някаква работа. Той ги почерпил с отровната ракия, а самият Тайфи пил вино. На другия ден издъхнали Юсуф и едно от момчетата в село Кръстава - 40-г. Салих Енгяков, в чийто смъртен акт пише „инфаркт". „И той си е отишъл от проклетата ракия на Тайфи, даже в Белица има младо момче, загинало преди нашия Юсуф, също от метилов алкохол. Нека полицията провери и неговата смърт", реди майката на Мемчов.

Окръжна прокуратура – Благоевград обвини в продажба и разпространение на фалшивия алкохол 46-г. собственик на дърводелския цех в Якоруда Тайфи Мекльов. След употребата на отровното питие издъхната петима млади мъже в Якоруда, а други осем бяха настанени в реанимация на благоевградската болница. Пациентите бяха възстановени и изписани на 4 януари да се приберат вкъщи.
Софийският апелативен съд във вторник остави Мекльов за постоянно в ареста. Според магистратите, ако 46-годишният мъж излезе на свобода, има опасност да се укрие заради изостреното настроение на хората в Якоруда срещу него. Съдиите допускат още, че е възможно Мекльов да се опита да окаже натиск на други свидетели по делото. При гледане на мярката му в Благоевград той се опита да прехвърли вината на починалия Юсуф Мемчов, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов