Избрани Новини

Бракониери бият с риба инспектори край река Струма

Инцидентът станал на Йордановден при проверка по реката в района на община Сандански

Бракониери нападнаха с брадва и удариха с голяма риба по главата инспектор на ИА "Рибарство и аквакултури". Инцидентът станал на Йордановден при проверка по р. Струма в района на община Сандански, съобщиха от ИАРА. Проверяващите установили голяма група риболовци с "голи" тройни куки.

Бракониерите опитали да се саморазправят с инспекторите. Посегнали с брадва срещу един от тях, нанесли удар с голяма риба, заплашили със саморазправа. Проверяващите подали сигнал на тел. 112.

До пристигането на полицейския патрул нарушителите отказали да предадат риболовните уреди и личните си документи. Въпреки опитите на инспекторите да ги задържат до пристигането на полицията, част от бракониерите избягали, а един от тях дори пресякъл пълноводната река Струма, бягайки в неизвестна посока.

Един от риболовците е разпознат като системен нарушител, а друг е разпознат по превозното средство, което изоставил след гонката. След извършени издирвателни действия в с. Дамяница е установена самоличността на извършителите.

По-късно същия ден в района на въжения мост над с. Струма, проверяващите установили, че се лови риба с "голи" тройни куки и мрежички, тип парашут. На място са установени бракониерите, но единият от тях побягнал, оставяйки въдицата си на брега. Другият пък, който е редовен нарушител и познат контингент на служителите на ИАРА, скъсал влакното.

"Често бракониерите се събират на групи, ескалират напрежение, закани и заплахи към инспекторите. Опитаха насила да отворят служебния автомобил и да измъкнат от там иззетите уреди. Напоследък зачестиха сигнали на съвестни риболовци, че на места, където започна групирането на скобара на пасажи, провокира все повече бракониерски набези", допълниха от ИАРА.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов