Избрани Новини

Георг Спартански: Нека бъда критикуван за това, което аз не съм свършил, а не заради чужди грешки

Така кметът коментира затруднения трафик в града заради подмяна и разширение на тролейбусната мрежа

Готов съм да нося отговорност за всяко мое действие или бездействие, но в момента върша чужда работа. Така кметът на Община Плевен Георг Спартански коментира днес затруднения трафик в града заради подмяна и разширение на тролейбусната мрежа по Проект "Интегриран градски транспорт на Плевен", съобщават от пресцентъра на Община Плевен.

Спартански припомни, че по проекта новото ръководство е заварило незавършени дейности по няколко компонента. Това създава реална опасност след 10 февруари 2016 г., когато трябва да бъдат отчетени документите и да се разплатят дейностите, Общината да бъде глобена с 25% от стойността на целия проект, т.е. 5 млн. лв..

"Пълна липса на организация е довела до това от юни до октомври 2015 г. да се работи фрагментарно, не е имало и ефективен контрол. Затова сега, през януари и февруари, се налага да довършваме компонентите при форсмажорни обстоятелства. Извинявам се на гражданите на Плевен и гостите на града, че са принудени да търпят това безумие, но и моля за разбиране, че кметът Георг Спартански няма никаква вина за това. Той също е потърпевш. Изключително неприятно е това, което се случва. Но нека бъда критикуван за това, което аз не съм свършил”, апелира кметът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов