Избрани Новини

Петричанка осъди полицията за незаконно задържане

Съдът постанови ОД на МВР-Благоевград да й плати 2500 лева обезщетение за неимуществените вреди

Петричанка осъди полицията за незаконно задържане със заповед за 24 часа, информира в."24 часа". Съдът постанови ОД на МВР-Благоевград да й плати 2500 лв. обезщетение за неимуществените вреди от престоя в ареста, като решението може да се обжалва.
Елка Димитрова е била задържана на 11 юли 2014 г. вечерта. Същия ден е било погребението на свекъра й. Около 23 ч. на улицата пред къщата й се събрали група младежи, които разговаряли на висок глас и това пречело на опечаленото семейство да си почива. Жената направила забележка на момчетата, но те я посъветвали да си затвори прозорците, за да не чува. Тогава се обадила на полицията за нарушаване на обществения ред. При пристигането на патрулката, според униформените, Елка започнала да ги обижда и да се кара с тях. Заради това те я отвели в управлението и я задържали със заповед за 24 часа. Пуснали я на следващия ден около 11 ч, защото здравословното й състояние се влошило. Срещу нея е бил внесен акт за дребно хулиганство в съда, но магистратите я признаха за невинна. Тя обжалвала и заповедта за задържане, която е била отменена.
Заради претърпения стрес, унижение, притеснения и влошено здраве от престоя в ареста тя завела дело с искане за 5000 лв. обезщетение. Магистратите установиха, че действително задържането е засегнало честта и достойнството й и присъдиха обезщетение от 2500 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов