Избрани Новини

Банско подготвя мега парти за Световния ден на снега

Шоуто ще е на 16 януари на Бъндеришка поляна

Уникален празник по повод петото издание на Световния ден на снега подготвя ски курорт №1 Банско, съобщи "Стандарт нюз". Шоуто ще е на 16 януари на Бъндеришка поляна и е част от световната инициатива на Международната федерация по ски (ФИС) в името на децата и е подкрепено от Българска федерация ски.

Стартът, даден лично от водещия Део, ще е в 10.00 със забавни игри, танци и много подаръци за деца и флашмоб „Междузвездни войни". В него гостите на Световния ден на снега ще танцуват заедно с любимите си герои от Star Wars.

От 13,00 е стартът на изпълненията на „Ъпсурт", Мария Драгнева, балет "Нова", Dj Cass и принц Хубертус фон Хоенлое (Мексико). В 14,00 ч ще стартира и концертът на група „Легендите".

Специално за Световния ден на снега двупосочните билети за кабинковия лифт от Банско до Бъндеришка поляна за деца до 12 г ще са с цена от 1 лв, а за възрастни 10 лв. Лифт картата за деца до 7 г е 1 лв на ден.

По случай празника хотелите "Пирин" и "Банско" обявяват 50% отстъпка от цените за настаняване за дните 15-17 януари. Световният ден на снега е глобална инициатива на световната ски федерация FIS, чиято цел е да запали децата от най-ранна възраст за зимните спортове и да празнува удоволствието от контакта с белия сняг. Мащабната проява се реализира в България с подкрепата на ФИС и Българска федерация "Ски". От старта на идеята през 2009 г. досега тя доби огромна популярност и тази година в снежните празници ще участват 484 зимни курорта по цялата планета – от най-северната точка Свалбард, Норвегия до Йоханесбург на юг, и от Китай до Южна Америка

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)