Избрани Новини

Безплатни жилища на медици дава Гоце Делчев

Финансираме специализациите на млади медици, хвалят се от общината

Община Гоце Делчев продължава да работи за стабилизирането на МБАЛ „Иван Скендеров" в града и за обезпечаването на здравното заведение с необходимите кадри. Лечебницата обслужва над 70 000 жители на четири общини в Неврокопския край – Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово. 

"Не се притесняваме от трудностите, вървим в правилната посока. Ръководството на болницата не спира да обменя опит с водещи лечебници в съседна Гърция. Осигуряваме на лекари- специалисти безплатни общински жилища. Финансираме специализациите на млади медици. Но имаме условие – след специализацията си да останат и да работят 5 години в гоцеделчевската болница", заяви кметът Владимир Москов.

Всяка година в общинския бюджет се заделят нужните средства за обезпемаването на финансовия ресурс за специализантите. Сумата е в зависимост от броя на медиците, които са готови да сключат споразумение с общината и да изкарат 5-годишен трудов стаж в местната болница.

МБАЛ „Иван Скендеров" бе обновена и модернизирана в началото на 2014 г. по европейски проект на стойност 3,3 милиона лева. Благодарение на това пациентите получават по-качествено обслужване на високо ниво, с което не могат да се похвалят повечето лечебници в страната. Новата модерна апаратура дава възможност на лечебното заведение да защити повече клинични пътеки и по този начин да увеличи приходите си. Доставена бе нова високотехнологична медицинска апаратура за образна диагностика, лечение и лабораторни изследвания, направи се ремонт на помещенията, изгради се втори външен асансьор, създаде се достъпна среда за хора с увреждания. По този начин на пациентите не им се налага да пътуват, за да получат качествени медицински услуги в Благоевград или София, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов