Избрани Новини

63-годишна кюстендилка бедства в бунгало

Общински съветници и институции се притекоха на помощ

63-годишната кюстендилка Йорданка Владимирова живее в крайна мизерия във подобие на бунгало в местността „Хисарлъка“, над града, съобщава infomreja.bg. В подобието на дом тя не разполага с електричество, няма и вода. Единствения човек, който й се притича на помощ, е възрастната кюстендилка Мария Милева, която е бивша медицинска сестра. Преди известно време тя открива Йорданка под моста на река Банщица. Там тя живеела в кашон и се изхранвала с изхвърлени остатъци от храна.

Тежката съдба на 63-годишната жена започнала преди много години. Първоначално загубила съпруга си, а след което и единственото си дете. Останала сама, а малкото, с което разполагала, й било отнето от роднини. Драмата с Йорданка не спира до тук. Тя е била малтретирана и изгонена от най-близкия си човек – брат й.

С цел да й бъде помогнато, преди два месеца нейната спасителка – Мария, пуска писмо до общинска администрация. На последната сесия на местния парламент за Йорданка беше гласувано отпускането на еднократна финансова помощ в размер на 500 лв. Само два дни по – късно двама от местните парламентаристи се заеха да намерят жената и да я измъкнат от мизерията.

Това вече е факт. „Отнесохме трайни хранителни продукти на Йорданка. Днес пак ще го направим. Тя има нужда основно от храна и пари. Няма жилище. Предстои да й пуснем документи за настаняване в общинско. Трябва да й се извади и лична карта“, коментираха съветници от Кюстендил, които не пожелаха да се афишират със стореното добро. Със случая се е заел лично и директорът на общинската служба „Социално подпомагане“ Бойко Шопов.

Правят се постъпки за пенсиониране на бедстващата кюстендилка. „Необходимо е да намерим и работа на Йорданка, тъй като дори да я настаним в общинско жилище, тя няма как да се издържа. Работим и по този въпрос“, коментира още общински съветник от Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов