Избрани Новини

Изтеглиха жребия за кукерския маскарад в Симитли

С 9 групи ще се представят домакините от община Симитли на маскарада тази година

Фестивалът на кукерските и маскарадните игри „Симитлия- Древната земя на кукерите”- 2016 тази година открива обединена група Симитли. На финала от местните групи ще дефилира село Черниче. С 9 групи ще се представят домакините от община Симитли на маскарада тази година. Град Симитли участва с две групи - сборна , от „I-ви квартал, II-ра група” и кв. „Ораново”. Кукерски групи ще има и от селата Брежани, които ще излязат четвърти на дефилето на площада, Крупник ще са шести поред, Полена - трети и Полето- втори, Железница - седми. Чрез жребий участниците-домакини определиха реда в дефилето си на площада на 16-ти януари 2016 година. По традиция фестивалът се открива от гостуваща група, а за момента има десетки гостуващи групи, подали заявка за участие.
Вече е определено и журито, което ще оценява автентичност, артистичност, уникалност и масовост на участниците във фестивала на кукерските и маскарадните игри „Симитлия - Древната земя на кукерите”.
Много голям интерес към фестивала има от кукерски групи от Ямболско и Пернишко. И тази година участниците ще покажат пъстротата на кукерската традиция, преживяла през вековете, съхранена до днес, която ще пребъде и за идните поколения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов