Избрани Новини

Банско и Боровец са най-предпочитани за Нова година

1 милион и 250 хиляди чуждестранни туристи се очакват за новогодишните празници у нас

1 милион и 250 хиляди чуждестранни туристи се очакват за новогодишните празници у нас. Основно чуждестранните гости ще се насочат към зимните ни курорти Банско и Боровец. Това съобщи пред радио „Фокус“ председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. По думите му най-предпочитан е курортът Боровец, тъй като е близко до София и разполага с високи писти, където снегът е гарантиран, следван от Банско, който придоби световна известност със състезанията за Световните купи.

„Българите предпочитат балнео, СПА и уелнес. Това са дестинации, които са свързани с Велинград, Хисаря, Кюстендил, Сандански, Поморие и също така, разбира се, планинските курорти, които току-що споменахме, тъй като те концентрират интерес не само към онези хотели, които предлагат балнео, СПА и уелнес, но и много други туристически атракции освен ските и сноуборда. Там има много заведения, много места за развлечения, където туристите могат да прекарат времето си и разбира се, трябва да отчитаме, че Нова година е повече към корпоративните видове празници, тъй като хората се събират с колеги и вече в много случаи фирми вземат цели къщи за гости или повече стаи в хотели“, коментира Румен Драганов.

Той допълни, че най-предпочитана за почивки в чужбина е Гърция заради новата магистрала „Струма“, следвана от Испания и Италия.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов