Избрани Новини

Няма да увеличават местните данъци и такси в Кюстендил

Сесията на Общинския съвет в Кюстендил ще се състои днес

"Няма да има увеличаване на местните данъци и такси в община Кюстендил", каза председателят на Общински съвет Иван Андонов, цитиран от БНР. "Въпреки, че на много места и много общини вдигнаха таксата за битови отпадъци, ние ще я запазим същата и през следващата година въпреки, че разходите се увеличават", допълни още Андонов.

Сесията на Общинския съвет в Кюстендил, която ще е последна за тази година, ще се състои днес. На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде приета и общинската програма за отпадъците за периода 2015 - 2020 година. Включено в дневния ред е и утвърждаване на окончателната план-сметка на разходите за чистота за 2015 година. Те са в размер на 1 750 000 лева. Близо 170 000 лева са дадени за нови съдове за смет, а 1 157 000 лева са изразходвани за събиране на битовите отпадъци и транспортирането им до депата.

Съветниците в Кюстендил ще гласуват предложение за по-нисък патент за малките хотели. Предложението ще бъде гласувано като промяна в общинската наредба за местните данъци. То ще касае местата за настаняване, имащи не повече от 20 стаи с 1 или 2 звезди. Патентният данък за тях ще бъде в размер на 25 лева за стая. До момента данъкът се е определял в съответствие на зоните, в които са разположени местата за настаняване. Намаляването на патента се прави с цел създаване на по-добър инвестиционен климат, подпомагане на малкия и на средния бизнес в града, уточни Иван Андонов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов