Избрани Новини

Без пари паркират шофьорите в Благоевград

Парите

26-12-2015, 13:00

Снимка:

БНР

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две коли се удариха в Благоевград до ЮЗУ

Млад шофьор загина на място

Водачите могат да паркират своите автомобили напълно свободно

Паркирането в „синята зона" на Благоевград през празничните дни е безплатно. Ръководството на общината винаги отменя събирането на такса в неработни дни. Васил Атанасов, управител на „Паркинги и гаражи", увери, че водачите могат да паркират своите автомобили напълно свободно, пише "Стандарт".

С мярката се цели оптимизиране достъпа до централна градска част с оглед повишената активност през празнични дни. След празниците в сила остава системата за sms плащaне, чрез която водачите могат да заплатят престоя си в „синя зона". Това става със съобщение на кратък номер 1373 за всички мобилни оператори. SMS-ът трябва да съдържа регистрационния номер на автомобила, изписан на латиница, без интервали. За всяко валидно подадено съобщение водачите получават потвърждение, че успешно са заплатили и могат да паркират спокойно. Санкцията за поставена скоба на автомобила е 10 лв.

В случаите, когато паяк вдигне колата ви, глобата е 20 или 40 лв., в зависимост от това дали е започнало репатрирането, напомнят от общинското дружество. Тази година община Благоевград поднови маркировката на всички паркоместа в „синята зона".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов