Избрани Новини

12,3% е равнището на безработица в Благоевградско за юли

Свободните места са малко над 800

18 583 са регистрираните безработни в Благоевградска област по данни за периода 1-31 юли,  каза пред радио Фокус Станислава Поповска, директор на дирекция „Регионална служба по заетостта“ Благоевград. По думите й свободните работни места, обявени в бюрата по труда в областта към края на август, са малко над 800. Тя уточни, че равнището на регистрираната безработица през миналия месец е 12,3 %. В сравнение с аналогичен период от 2015 година се наблюдава намаление с 0,8 пункта или с около 1300 души.
"Общо 1142 регистрирани безработни лица са постъпили на работа през месец юли. От тях 819 са започнали работа с посредничеството на бюрата по труда в областта. Отново най-много заявени свободни работни места има от работодатели от частния сектор", добави още Поповска. Тя добави, че през юли по различни програми и мерки за заетост в Благоевград и региона са работили 488 лица.

"На 12 септември ще проведем специализирана трудова борса в Сандански. Тя е насочена към продължително регистрирани безработни. От анализа, който си правим, доста голям е интересът към тези борси, тъй като на тях има възможност за пряк контакт между работодател и търсещия работа. Около 80 процента от заявените свободни работни места на тези специализирани борси в последствие се усвояват“, съобщи още Поповска.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов