Избрани Новини

Блондинки обират по молове и магазини

Крими

20-12-2015, 10:36

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жертви на джебчийски обири стават и самите продавачки в търговските обекти

Джебчийки дебнат и нападат по молове и магазини. Крадлите са руси или изрусени и са добре облечени. Някои от тях са българки, но други са пристигнали за гастроли от Румъния, Молдова или страни от бивша Югославия. Придружават ги мъже, които набелязват разсеяните жертви и ги посочват на блондинките, съобщава в. "Труд". 

Въпреки че по големите търговски обекти са пуснати цивилни ченгета, от полицията предупреждават всеки сам да си пази чантите, в които носи пари в брой. Вълна от кражби на портмонета тази есен се наблюдава и по заведенията, където апашите сядат като клиенти и пребъркват джобовете на връхни дрехи, оставени на облегалките на столовете.

Жертви на джебчийски обири стават и самите продавачки в търговските обекти. Такъв е и случаят, споделен вчера във фейсбук от Веселина Драганова. Тя е пуснала клип от охранителна камера в магазин за играчки в Каварна. Записът е правен на 15 декември около 10:40 ч. На него се вижда как продавачката е оставила дамската си чанта на щанда, докато се занимава с клиенти в другия край на магазина.

През това време руса крадла задига портмонето на жената, в което има голяма сума пари и лични документи. "На останалите камери в магазина се вижда, че въпросната крадла не е сама. С нея се движат още три жени - двете по-млади, а третата - доста по-възрастна от тях. По действията им съм убедена, че са организирани и не са случайни. Споделяйте клипа, за да могат повече хора да го видят и да се предпазят", моли Драганова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)