Избрани Новини

Филм на ужасите в Плевенско: Сложиха ми чувал на главата, качиха ме на ченгел и ме биха

Общински съветник от Червен бряг в ареста за отвличане и жесток побой

Общински съветник е арестуван за отвличане и жесток побой на двама души. Заедно с политика от Червен бряг е задържан и неговият син. Има и сериозни подозрения, че полицията се е опитала да прикрие случая, стана ясно от репртаж на Нова тв.

Йордан Чеков живее в село Чомаковци на няколко километра от Червен бряг. 35-годишният мъж не си е и помислял дори, че рано в събота сутрин, когато се прибира пеша към дома си, ще бъде главен герой във филм на ужасите.

"Сложиха ми един чувал на главата, качиха ме на някакъв ченгел и започнаха да ме бият”, разказа Чеков. Той твърди, че с нищо не е предизвикал нападателите си. Йордан посочи като виновник общинския съветник Анатолий Иванов, който не се изявява за първи път.

Иванов и синът му Мирослав вече станаха известни от предаването "Разследване" на Нова тв, което разкри общински далавери с европроекти за милиони левове в Червен бряг. Тогава Анатолий Иванов стана известен като кмета на Червен бряг в сянка.

Според потърпевши полицията покровителства Анатолий и сина му, а последният побой е прикрит. Йордан не е единственият пребит в същия ден. Пребит е още един мъж – Радослав Тодоров, който се страхува да застане пред камерата на Нова телевизия. След разказа на Радослав полицията тръгва по сигнал.

Патрулка тръгва натам, само че не влиза в обекта повече от 20 минути. Междувременно на място пристига линейка, която обаче е отпратена, разказва полицай. По думите му получава заповед още по-отгоре от шефа на районното управление в Червен бряг Лидия Петкова, която в момента е в отпуск.

След като е бил пребит в базата на Анатолий Иванов, 35-годишният Йордан е докаран в болница от полицаите. Там лекарите констатират, че нараняванията му не са тежки и е паднал. Йордан е записан в официален документ в болницата с друга фамилия - вместо Чеков – Исов. Случайно или не и ЕГН-то е объркано.

"Предложиха ми 3000 лева, за да скъсам документите и да нямам проблеми. Не ги взех”, разказа Йордан.

Oпитите на Нова телевизия да се срещнат с общинския съветник Анатолий Иванов са неуспешни, но успяват да говорят със сина му Мирослав.

Междувременно късно снощи Анатолий Иванов и синът му са задържани. По случая работи Върховната касационна прокуратура. Освен за отвличане и жесток побой над двама души, разследващите събират доказателства и за прикриване на престъпление от полицията в Червен бряг. Двамата остават в ареста за 72 часа, а след изтичането им Окръжната прокуратура в Плевен ще внесе искане за постоянно задържане. За престъпленията, за които са обвинени, законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов