Избрани Новини

Кола прегази пешеходка в Благоевград

72-годишната жена е с откъснат десен крак в областта на глезена

Лек автомобил блъсна в Благоевград 72-годишна жена и й откъсна десния крак в областта на глезена. Тежкият пътен инцидент стана в 7.20 ч. тази сутрин на ул. „14-и полк”, свързващ комплексите „Ален мак и „Еленово”, съобщи БГНЕС.

Жената пресичала към автобусната спирка на линия номер 2. Лекият автомобил е минал през крака й, след това я блъснал със страничното огледало и спрял след 15-ина метра. От удара лявото огледало е изхвърчало на 10 метра пред автомобила.

Пострадалата жена е приета в спешно отделение на МБАЛ с почти ампутиран десен крак в областта на глезена. При падането си е разбила устата. На мястото на инцидента ул. „14-и полк" е с по две еднопосочни платна. Жената е пресякла платното в посока центъра, минала през разделителната тревна ивица и когато е пресякла изпреварващата лява лента в посока „Еленово”, е блъсната от лекия автомобил.

На мястото на инцидента остана една обувка и ръкавица от пострадалата жена, която е пресичала на необозначено място, без пешеходна пътека. Дясната лента е отцепена от патрулка. Очаква се извършването на оглед. Водачът на автомобила е закаран за кръвна проба в болницата. На мястото на инцидента бе разпитан свидетел.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)