Избрани Новини

Kметът на община Нюлюфер в Бурса гостува на Банско

Обсъдиха възможностите за сътрудничество между двата града

Кметът на община Банско Георги Икономов и зам. кметовете Сашка Въчкова и Стойчо Баненски  бяха домакини на кмета на община Нюлюфер, част от многомилионния град Бурса Мустафа Бозбей и неговия екип.

Те бяха гости на най-добрия зимен курорт в България по случай официалното откриване на сезона. По време на проведената работна среща градоначалниците имаха възможност да обсъдят възможностите за сътрудничество между двата града, както и побратимяването им.

Гостите не пропуснаха да споделят впечатлението си от запазената историческа същност на града, както и от неговото развитие.
В обръщението си към тях Георги Икономов не пропусна да изрази засиления интерес от страна на местния туристически бизнес към турския туристически пазар, чийто потенциал е залегнал в стратегията за диверсификацията на туристопотока в курортния град.

Като част от мерките за целогодишната туристическа заетост на Банско градоначалникът посочи многобройните фестивали, за които градът вече беше отличен от БХРА, като конкретизира, че само последният фестивал за балканска музика „Бохеми“ бе привлякъл десетки хиляди в града и не пропусна да спомене, че и турски състави са повече от добре дошли в бъдеще.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов