Избрани Новини

Откриха нови производствени мощности в Струмяни

Присъстваха норвежкият посланик и кметът на общината

Нови производствени мощности заработиха във фирма "Черкезов" ООД в с. Струмяни в рамките на проект "Насърчаване на конкурентноспособността чрез пречистване на отпадни води“ по програма "NORWAY GRANTS 2009-20014".

Лентата на новата придобивка прерязаха посланикът на Кралство Норвегия Н.Пр. Гюру Катарина Викьор, кметът на общината Емил Илиев, управителят на фирмата Ивайло Черкезов и Руне Стьолан - мениджър международни проекти „International Development Norway”. На церемонията присъстваха още заместник-областният управител на Благоевград Анна Бистричка, както и представители на общинската администрация в Струмяни и местния бизнес.

В читалище „Братя Миладинови“ в с. Микрево бе представен проекта, финансиран по норвежката програма. Бенефициент е „Черкезов“ ООД, а партньор - „International Development Norway”AS.

Чрез успешно реализирания проект във фирмата влезе в експлоатация машина за полиране на фаши за подобряване процеса на обработката на мрамор и мраморни изделия и бе построена пречиствателна станция за отпадни води, влизащи отново в производствен цикъл.

Фирма "Черкезов" ООД е създадена през 1996 г. в с. Струмяни. Предмет на дейността й е изработка на изделия от мрамор, варовик и гранит.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов