Избрани Новини

Класиката "Двубой" ще се играе в Благоевград

ДТ "Н.Вапцаров" се готви за премиера

Благоевградският театър подготвя нов спектакъл е това ще е вечният "Двубой" на Иван Вазов. Blagoevgrad.utre.bg първи научи, че за режисьор на спектакъла е поканен легендарния Костадин Бандутов, един голям, доказал се във времето режисьор, независимо че дълги години се бе посветил на съдийската си практика край морето. Но неговият творчески път тръгна от Благоевград и той не забравя това, както и театралната общественост в града. И както винаги, с нетърпение ще се очаква неговото режисьорско виждане и прочит на класическата пиеса.

Иван Вазов определя произведението си “Двубой” като “глума в три действия”. Той не успява да го издаде приживе. Върху запазения ръкопис Вазов е написал “Писана през 1892 г., преработена през 1919 г. И. В.”. Първото издание на комедията “Двубой” е осъществено от неговия брат Борис Вазов през 1939 г.

Вечната и неповторима пиеса на дядо Вазов "Двубой" ще ви направи съпричастни към съдбата на Вазовите герои, пречупена през призмата на деликатния смях на своя създател...Дали измежду тях няма да познаем сами себе си? Може би? И вероятно заради националното ни тънко чувство за хумор все още ни има на тая земя. А човекът с чувство за хумор е целунат от Бога!

Костадин Бандутов от снощи е в Благоевград, а днес предстоят разговорите му с ръководството на театъра. Очаква се репетициите да започнат веднага, а премиерата на "Двубой" да ни зарадва през февруари 2016 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)