Избрани Новини

РЗС - Сандански иска ревизия на европроекти

Най-рисков е проектът за ВиК мрежата на града

Шестимата общински съветници от РЗС в Сандански настояват за ревизия на всички европейски проекти, които са изпълнявани от предишното ръководство на общината. Те искат да бъде изслушан новият кмет Кирил Котев за проверките, етапите на изпълнение и финансовите ангажименти на кметството. Най-рискови според парламентаристите от РЗС са проектите „Изграждане на ПСОВ и рехабилитация и разширение на ВиК мрежа на гр. Сандански" и по проект „Сандански – зората на ранното християнство".

Те искат да се създаде временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с управлението и контрола на общинските дружества, изпълнението на договори и проекти, обществени поръчки, търгове, концесии и други облигационни правоотношения, пораждащи права и задължения за общината. Под лупа да се прегледат и приватизационни договори, кредити, сделки с апортни вноски, прехвърляния и други, довели до лично облагодетелстване на определени лица, ощетяване и значителни вредни последици за община Сандански.

"Имаме основание да смятаме, че част от европейските проекти са с тежки пороци. Че пари са отклонявани към черни каси от изпълнители и бившето ръководство на общината", смята лидерът на РЗС Яне Янев. За целта е необходимо да се изискат становища, документи, писмени и устни сведения от всички органи на местно самоуправление и длъжностни лица и от отделни граждани, които имат информация по предмета на проучването. Да се изготви доклад, който да съдържа резултатите и изводите от проучването. Ако се докаже вина, то да се сезират компетентните органи с цел търсене на наказателна и гражданска отговорност от виновните лица, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов