Приказният разказвач събра стотици деца в Благоевград

Малчуганите станаха част от приказката "Снежанка и седемте джуджета“

Стотици деца и родители изпълниха фоайето на Община Благоевград в първата вечер на „Часът на приказния разказвач“. Началото на инициативата, която се провежда за трета поредна година, беше дадено с интерпретация на приказката „Снежанка и седемте джуджета“, а в ролята на разказвачи влязоха Бранимир Митов и Пролет Трифонова от ДТ „Проф. Енчо Халачев“. Партера на Община Благоевград бе озвучен от силен детски смях. Малчуганите станаха част от приказката, като влязоха в различни роли. Гостите на събитието бяха приветствани от зам.кмета по култура и хуманитарни дейности  Христина Шопова, която беше посочена от водещите на събитието като „виновник“ тази инициатива да се случва.

„Изключително ми е приятно, че за трета поредна година фоайето на Община Благоевград е озвучено от детски смях. Това е една изключително добра и успешна инициатива на Община Благоевград. Искам да благодаря на всички майки, баби дядовци, които водят децата си тук. Ние правим това за вас и наистина много искаме децата да усетят магията на Коледа. Пожелавам десет незабравими дни с „Часът на приказния разказвач“, каза в приветственото си слово Христина Шопова.

За малчуганите бяха приготвени топло мляко, чай и бисквити. Приказката завърши с детска дискотека, която допринесе за емоционалната вечер във фоайето на Община Благоевград. Сред изненадите за децата беше изкуствен сняг, който заваля в пространството.

На партера на Община Благоевград е поставена и висяща червена рамка за снимки с коледни мотиви. Именно тя се оказа сред големите атракции за малчуганите, които на финала позираха за спомен.

Тази вечер „Часът на приказния разказвач“ продължава с приказката за Аладин и вълшебната лампа. Отново за децата са подготвени много изненади и приятни емоции. Инициативата се провежда до 18-ти декември, като в ролята на разказвачи ще влязат актьори и общественици.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен