Избрани Новини

Лидерът Георги Андонов и ръководството на ГЕРБ - Гоце Делчев подават оставки

Решението е декларирано пред националното ръководство на ПП ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ – Гоце Делчев Георги Андонов депозира оставката си като партиен лидер на общинското ръководство в града, съобщи вестник „Вяра”. Заедно с него оставки подават и 9-те членове на партията на Бойко Борисов в общината. Решението на младия депутат идва месец и половина след местните избори, на които Георги Андонов бе номинацията за кмет на Гоце Делчев, издигнат от ГЕРБ.

„Подавам оставка като партиен ръководител на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев, заедно с мен оставката си ще декларират и всички от ръководството. Правя го, защото смятам, че това е правилно, че като лидер е редно да понеса цялата отговорност и за да покажа, че партийното управление никога не е било самоцел за мен, а напротив, то винаги е било допълнителна, тежка и сериозна отговорност в политическата ми работа. На изборите моят опонент Владимир Москов получи подкрепата на 11 647 свои съграждани, за мен – Георги Андонов, са гласуваха 3922 души. Анализирайки тези цифри, те говорят и показват едно – избирателите в град Гоце Делчев заявиха едно – припознават Владимир Москов за своя кмет по една или друга причина и припознават Георги Андонов като своя депутат. Партия ГЕРБ и аз като неин кандидат-кмет получихме гласове, равняващи се на депутатски мандат и половина при едни хипотетични парламентарни избори. Дори и опонентите ми признаха, че в град Гоце Делчев битката беше охарактеризирана като „Кметът срещу депутата“. Осъзнах, че хората в община Гоце Делчев ме припознават като техния народен представител, но не и като техен кмет.

Решението си да подам оставка е декларирано пред националното ръководство на ПП ГЕРБ, за което получих признание и поздравление за проявената доблест. Ето защо ще се доверя напълно на националното партийно решение за назначаване на временно ръководство на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев, каквото и да е то”. 

Това заяви в интервю преди ден Георги Андонов. Припомняме, че на отминалите вече избори за кмет в края на м. октомври т.г. той бе разгромен тотално от настоящия кмет на Гоце Делчев Владимир Москов. Така Георги Андонов отново се върна на депутатското си място в НС, а месец и половина по-късно подаде оставката си като партиен лидер на ГЕРБ в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов