Избрани Новини

Отвориха 11 ценови оферти за "Хемус" до разклона Плевен-Ловеч

По думите на министър Павлова строителството може да започне през 2017 година

11 ценови оферти по 2 обособени позиции за първата част от дострояването на „Хемус” бяха отворени днес в Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти” (НКСИП). Цената предлагана от участващите в търговете е за проектиране и строителство и обхваща отсечката между Ябланица и кръстовището за Плевен и Ловеч, съобщава агенция "Монитор".

За първата обособена позиция от търга от Ябланица до третокласния път 307, свързващ Луковит със с. Сопот, ценовите предложения са 6. Най-ниската приета договорна сум от почти 254 млн. лв. без ДДС е на ДЗЗД „Хемус БГ. Максималната договорна цена предложена от тази фирма е около 274,57 млн. лв. без ДДС. Най-високата приета договорна сума от почти 378 млн. лв. без ДДС е на ДЗЗД „Хемус МППА 2015“, а максималната договорна цена е 398,54 млн. лв. без ДДС;

По втората позиция за отсечката на бъдещия аутобан от третокласния път 307 до разклона за Ловеч и Плевен подадените предложения са 5. Най-ниската оферта за приета договорна сума от 429,485 млн. лв. без ДДС е подадена от „Ташяпъ Иншаат Тааххют Санайи ве Тиджарет“ АД. Максималната договорна цена, предложена от турската компания е 450 млн. лв. без ДДС. Най-високата оферта от почти 707 млн. лв. без ДДС е на „Асталди Ес Пи Ей” АД, максималната й договорна цена е 727,529 млн. лв. без ДДС;

От НКСИП уточняват, че цената за изпълнение на всички дейности по обществената поръчка е приетата договорна сума. Максималната "договорна цена“ е определеният горен праг по Закона за обществените поръчки, над който е невъзможно увеличение на цената по договора и включва провизорни суми и непредвидени разходи съгласно договора.

Припомняме, че по думите на министър Лиляна Павлова при максимално безпроблемно преминаване на следващите етапи - избор на изпълнител и отчуждавания, строителството може да започне през 2017 година. Завършването на двете нови отсечки пък може да се очаква около 2020 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов