Избрани Новини

Освобождават хора от кюстендилската болница

Ще бъдат съкратени административни постове

Деветнайсет души ще бъдат освободени от работа от кюстендилската болница "Д-р Никола Василиев" от началото на следващата година. Това са хора от административно-стопанската част на болницата, каза директорът на здравното заведение д-р Александър Величков.

"Това освобождаване на персонал се налага заради предотвратяване на възможността за финансов пробив в болницата, заради увеличението на минималната работна заплата от 1 януари. В последните седем години цените на клиничните пътеки не са променяни, т.е. нашите приходи не са били увеличавани. Освен това, през последните три години, при запазване на дейността, има намаляване на приходите на болницата, поради намаляването на заплащането на някои дейности", обясни д-р Величков.

Той посочи, че болницата в Кюстендил е в добро финансово състояние и няма задължения нито към персонал, нито към доставчици на стоки и услуги.

"Увеличението на минималната работна заплата ни поставя в крайно трудна ситуация. Болницата съществува, за да задоволява потребностите на местното население от болнични услуги. Трябва да подсигурим персонал, който да извършва тези дейности, но и отопление, осветление, храна и лекарства- неща, които са необходими. Това намаляване на персонала е оптимизиране на дейността. Няма предвидени за съкращение хора от медицинския персонал." - каза още д-р Величков.

В болницата в Кюстендил в момента работят около 450 души, съобщава БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов