Избрани Новини

Благоевград засия в хиляди коледни светлини

Кметът Камбитов: Нека заедно сътворим Коледа и бъдем по- добри!

Благоевград засия в хиляди коледни светлини, които бяха символично запалени от кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той излезе на сцената на площад „Георги Измирлиев” с красивото ангелче Кристина и заедно пожелаха здраве и весели празници на хилядите жители и гости на града, събрали се на площада. 
„Казват, че на Коледа се случват чудеса. Сигурно е така, но нека да не чакаме те да се случат, а всеки от нас направи по едно добро, тогата светът ще бъде по-добър. Тази година аз реших да осигуря лечението на едно момиче, което на 16 години беше здраво и жизнено, но след нелеп инцидент вече 6 години се възстановява. Пожелавам й от сърце по- бързо да оздравее! Искам да помоля всеки да се огледа около себе си и да види, че има много хора, които се нуждаят от помощ. Нека всеки направи каквото може - помощ, жест, ако щете добра дума. Ако сме заедно, ако се подкрепяме, ако вярваме в доброто, чудесата ще станат. Нека сътворим Коледа такава, каквато я искаме!”, каза в словото си кметът д-р Атанас Камбитов. 

Чу се звук на кацащ хеликоптер и от покрива на Община Благоевград се показа самият Дядо Коледа, който за поредна година изненада всички, които с трепет го очакваха. Той слезе с помощта на украсен пожарен автомобил, поръсвайки с вълшебен сняг и поздравявайки с характерното „Хо, Хо, Хо!”. Белобрадият старец стигна до сцената, придружен от Снежанка и джуджетата. Минути след това светлините на елхата бяха запалени с вълшебство. Магическа топка се понесе над площад „Георги Измирлиев”, стигна до елхата и я озари. Обратно броене отмери секундите до грейването на светлините на Благоевград. 
Началото на коледната програма започна с приказно шествие, предвождано от Снежен крал, Снежна кралица и елха на кокили, което тръгна от Съдебната палата, премина по централната улица в Благоевград и стигна до сцената на площад „Г. Измирлиев”. То беше посрещнато от Биг Бенд-Благоевград, които свиреха любими коледни мелодии. Участие в празничното шоу взеха Градски детски хор, Клуб по художествена гимнастика "Пирин", Петя и Боян с „Коледна молитва”, Танцова формация „Божана”, деца от Православното неделно училище, София Арабаджиева, Клуб по спортни танци „Карат”, балерини от балетна формация „Орхидеи на мира”, Детска вокална формация „Мая”. 
Гвоздеят на вечерта бе уникалното изпълнение на акробатична трупа „Канетикс”. За първи път сградата на Община Благоевград се превърна в сцена, върху която танцува първата в света българска трупа за акробатика по фасади на сгради, с основател и артистичен директор Сирма Добрева, известна като „жената каучук”. Финалният щрих постави талантливата Александрина Механджийска с изпълнението на песента „Happy Christmas”. По традиция небето над Благоевград бе осветено от пищна заря, която допълни празничното настроение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов