Избрани Новини

Разследват поведението на невролог в МБАЛ Благоевград

Обиждал и псувал пациенти и колеги

 

Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев е разпоредил спешна проверка на сигнали срещу невролога от болницата д-р Стойчев след серия жалби за поведението му, информира struma.com. Последният сигнал е постъпил от колегите му д-р Рабаджийски и д-р Иванова от Спешно и вътрешно отделение, станали обект на злостни нападки от страна на невролога, който ги обиждал, псувал и критикувал професионалните им качества.

Освен това паралелно при директора е постъпил и сигнал от пациент, също станал жертва на нрава на д- р Стойчев. Днес д-р Митев ще свика комисия, която да разгледа поведението на д-р Стойчев, ще бъдат призовани и лекарите, станали обект на нападките му, както и пациенти. Говори се, че ще бъде предоставен за разглеждане и запис, на който е видно как неврологът  д-р Стойчев ругае и обижда пациенти.

"Поведението му скандализира здравното заведение, засега не е ясно какви точно мерки ще вземе д-р Митев, но случаят с д-р Стойчев излезе на светло и повече не може да се крие, да се спекулира с липсата на невролози е обидно както за пациентите, така и за нас, неговите колеги. Все пак има етичен и морален кодекс и поведението му е осъдително", това коментираха днес негови колеги. По кодекса на труда най-вероятно Стойчев ще бъде предупреден и наказан.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов