Избрани Новини

Продължава Националният конкурс за коледна картичка

Той е под надслов "Весела Коледа за всички"

Стартира единадесетото издание на Националния конкурс за коледна картичка под надслов „Весела Коледа за всички". По традиция, всички картички, участващи в конкурса, ще бъдат предоставени в навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово на социалния патронаж в градовете Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица и в домовете за стари хора от Сливен и Нова Загора.

През 2015 година участниците в конкурса ще бъдат селекционирани в четири възрастови групи: деца до 7 годишна възраст; ученици от 1-2 клас; ученици от 3-4 клас; ученици 5-6 клас; ученици 7-8 клас; ученици от 9-12 клас. Във всяка група ще бъдат раздадени отличия - награди и грамоти за първо, второ и трето място и поощрителни награди.

До участие в конкурса ще бъдат допуснати всички желаещи, които предоставят или изпратят творбите си най-късно до 16 декември 2015 г. на адрес: Сливен, 8800, зала „Сирак Скитник", бул. „Цар Симеон" № 2; Сливен, 8800,, зала „Сирак Скитник", бул. „Цар Освободител" № 13 Тел.: 044/622083.

Задължително условие за участие в конкурса е четливото изписване (на отделен лист приложен вътре в картичката) на трите имена, възраст, училище, град, държава и телефон за връзка.
В регламента на конкурса няма ограничения в размера и техниката, използвана при изработването на картичките.

Списъкът на наградените ще бъде публикуван в сайта на Художествена галерия „Димитър Добрович" - Сливен. Церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе в зала „Сирак Скитник" в Сливен на 21 декември в 11.00 ч., в присъствието на официални представители на организаторите на конкурса.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов