Украсяват Благоевград за коледните и новогодишни празници

Украсена е пешеходната зона в центъра на града

В Благоевград започна подготовката за предстоящите коледни и новогодишни празници, предаде БНТ. Украсена е пешеходната зона в центъра на града, поставени са светлини и на големите булеварди и кръстовища. Тази година украсата ще бъде по-пищна от миналогодишната, а и ще бъдат украсени повече места в града.

Към традиционните коледни светлини на кръговите кръстовища тази година са прибавени и светещи дръвчета. Всички иглолистни дървета по продължението на най-дългата улица в града – „14 полк”, са вече със светлини.

„Всяка година Община Благоевград добавя по нещо към коледната си украса, за да може в един момент целия град и кварталите да бъдат украсени. Тази година ще бъде украсен „Джеймс Баучер”, който досега нямахме възможност да украсим. Също е помислено и за кварталите”, каза Христина Шопова – зам.кмет по култура и хуманитарни дейности.

Украсата на града ще бъде завършена до края на седмицата. Предстои и поставянето на коледната елха в центъра на града.

„Елхата трябва да бъде тук до края на седмицата, за да бъде украсена през събота и неделя, а официалното запалване на светлините е 3 декември, от 18.30 часа”, поясни Христина Шопова.

И тази година Дядо Коледа ще присъства на празника по запалването на светлините, като от Община Благоевград обещават пристигането на добрия старец да бъде атрактивно.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен