Избрани Новини

Украсяват Благоевград за коледните и новогодишни празници

Украсена е пешеходната зона в центъра на града

В Благоевград започна подготовката за предстоящите коледни и новогодишни празници, предаде БНТ. Украсена е пешеходната зона в центъра на града, поставени са светлини и на големите булеварди и кръстовища. Тази година украсата ще бъде по-пищна от миналогодишната, а и ще бъдат украсени повече места в града.

Към традиционните коледни светлини на кръговите кръстовища тази година са прибавени и светещи дръвчета. Всички иглолистни дървета по продължението на най-дългата улица в града – „14 полк”, са вече със светлини.

„Всяка година Община Благоевград добавя по нещо към коледната си украса, за да може в един момент целия град и кварталите да бъдат украсени. Тази година ще бъде украсен „Джеймс Баучер”, който досега нямахме възможност да украсим. Също е помислено и за кварталите”, каза Христина Шопова – зам.кмет по култура и хуманитарни дейности.

Украсата на града ще бъде завършена до края на седмицата. Предстои и поставянето на коледната елха в центъра на града.

„Елхата трябва да бъде тук до края на седмицата, за да бъде украсена през събота и неделя, а официалното запалване на светлините е 3 декември, от 18.30 часа”, поясни Христина Шопова.

И тази година Дядо Коледа ще присъства на празника по запалването на светлините, като от Община Благоевград обещават пристигането на добрия старец да бъде атрактивно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов