Избрани Новини

Село иска референдум

Животът

24-11-2015, 11:29

Снимка:

bnr.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Животновъд се оплака от кмета на Старчево

Над 160 подписа са внесени в община Петрич

След местните избори на 25 октомври жители на петричкото село Старчево искат още един вот. Става въпрос за организиране на референдум срещу фермер. Преди половин година те събраха над 160 подписа и внесоха подписката в местния парламент, но процедурата така и не стигна до финала.

"Управата на кметството направи така, че да не проведем допитването преди местните избори. Но не сме се отказали, тъй като проблемът не е решен. Всеки от нас трябва да даде отговор на въпроса: „Съгласни ли сте стадото на фермера от Петрич Любен Николов да пашува в землището на Старчево?", споделиха жители на селището. Референдумът е последната надежда на местните хора да решат проблема законово.

"С този фермер няма никакъв диалог, тъй като е агресивен. Той ликвидира поминъка на селото ни, няма пасища за нашите животни, всичко той е завзел", твърди кметът Георги Кузманов. Той вярва, че този път всичко ще е наред и ще проведат референдум, а резултатите от него трябва да се вземат под внимание от новия общински съвет, тъй като става дума за важен въпрос с местно значение.

Фермерът от Петрич отглежда край селището над 1200 овце и кози. Животновъдът ползва почти всички пасища и не позволява на местните стопани да изкарват на паша животните си, съобщава standartnews.com



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов