Избрани Новини

Деца и възрастни с увреждания твориха заедно със студенти

Предстои учредяване на клуб на студенти-доброволци в ЮЗУ

С общи усилия на декана на Факултета по педагогика, студенти от специалност "Социална педагогика" 4-ти курс и преподаватели от факултета беше организирано импровизираното ателие, в което се включиха деца от Защитено жилище и възрастни, ползващи услугите на Дневен център за възрастни с увреждания "Зорница" . По време на работата в ателието бяха изработени декорирани вази, поздравителни картички, направиха снежни човеци от подръчни материали, макети и др. С направените предмети беше организирана импровизирана изложба.

Студентът от специалност "Социалната педагогика" Богомила Венциславова поздрави участниците със свой стих, посветен на деня на толерантността.

Деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев, ръководителят на Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания Маргарита Бербатова, д-р Ковачка и преподаватели от факултета обсъдиха възможности за сътрудничество между комплекса и факултета. Във факултета предстои учредяване на клуб на студенти-доброволци, които са мотивирани да подпомагат дейността на педагогически и социални институции.

Ателието завърши със засаждане на дърво на толерантността, на което символично бяха закачени послания за толерантност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов