Избрани Новини

81 семейства празнуват златни и сребърни сватби в Разлог

Сред юбилярите с 25 години брак са кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и неговата съпруга Ирина

Днес, в Деня на християнското семейство, в Разлог 81 двойки ще празнуват заедно своите златни и сребърни сватби. През тази година 27 двойки ще честват златни сватби - това са двойките, създали своите семейства през 1965г. и 54 двойки ще честват сребърни сватби - това са двойките, сключили граждански брак през 1990 година. Сред юбилярите с 25 години брак са кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев  и неговата съпруга Ирина Герчева.

Спазвайки българските традиции, празнуващите през тази година ще бъдат посрещнати с китка здравец и ще преминат под арка с цветя.  Питка хляб ще бъде омесена от двойка, честваща златна сватба и като символ на приемственост тя ще бъде предадена на празнуващите сребърна сватба, а те ще я дадат на най-младото семейство в Разлог. 

Двойките с 50 годишен семеен живот зад гърба си ще запалят огъня - символ на любовта и семейното огнище и ще го предадат на двойките с 25 годишен стаж в брака, а те от своя страна на най-младото семейство. На тържествената церемония, организирана от Обреден дом - Разлог със съдействието на Община Разлог, юбилярите ще се подпишат в летописната книга на златните и сребърни сватби.

 „В Разлог са най-хубавите сватби и за наша радост пристигат хора отвсякъде, за да  направят сватбите си тук, защото Разлог е прекрасно и уникално място.”, споделя Рени Рачева директор на Обредния дом.

Традицията за масово празнуване на златните и сребърните сватби в Разлог е от 1985 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов