Избрани Новини

Банско e любима дестинация на 8-ми декември сред студентите

Традиция е да се празнува в България

Зимните курорти или дискотеките са любимите дестинации за празника на тазгодишните студенти от Благоевград.

8-ми декември открай време е поставената на пиедестал дата за всички български студенти - без значение дори дали са бивши или настоящи. През натоварената академична година датата 8-ми декември е дългоочакваната и може да се каже заслужена почивка за студентите. Банско, Боровец, Пампорово и други български зимни курорти с отворени обятия приемат нетърпеливите за празника, предлагайки им всякакви удоволствия и разнообразни, богати програми.

„Най-предпочитани дестинации като цяло са нашите български курорти и евентуално Гърция и Македония, но традиция е да се празнува у нас.” заяви управителят на "Алфатур" Благоевград  Здравка Чимева, цитрана от simitli.info. Планината си остава любима дестинация за празника сподели Чимева. „Първокурсниците като че ли са най-ентусиазираните празнуващи, тъй като това е първата голяма емоция за тях” допълни още тя. Напоследък много популярни сред празнуващите са онлайн резервациите, тъй като по този начин става много по-бързо и лесно.

Благоевградските студенти бяха избрали различни дестинации за празника, но всички бяха категорични, че ще празнуват. Една част от тях бяха избрали Банско, други заявиха намерението си да посетят местните дискотеки и барове. „Голяма компания, повече хора - повече забава.  Препоръчваме на колегите да се забавляват и да не обръщат внимание само на ученето” коментираха студентите от ЮЗУ Благоевград.

Празнуването на 8-ми декември води началото си от далечната 1916 година, когато за пръв път се празнува от български студенти. Празнуването е отменено след 1944 г. и е заменено със 17 ноември, когато е Международният ден на студентите. През 1962 г. Студентски празник - 8 декември се възстановява.

В предпразничната тръпка препоръчваме на студентите да се забавляват, но с мярка, да подбират добре мястото и компанията си за празнуване и това какво количество алкохол поемат, защото когато всичко приключи, е добре да сме колекционирали забавни спомени от студентските си години, а не да си припомняме единствено натежала от махмурлук глава и тъмни петна от безсънни нощи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов