Избрани Новини

Поставят указателни табели в Благоевград

До края на годината ще бъдат монтирани около 5000

Нови информационни табели са монтирани на места в Благоевград, информира БНТ. Те показват административния адрес на сградите, върху които се намират. Целта е хората от града, а и туристите да се ориентират по-добре. Табелите са поставени предимно върху жилищни сгради, като до края на годината ще бъдат монтирани около 5000.

Най-доволни от новите табели са таксиметровите шофьори, според които няма информация за номерата на улиците в града.

“Ето, тръгнете от тук нагоре, нема да видите номер и улица никъде. Тук има един „Чехов” и горе има „Антон Чехов” и това е”, сподели Стоян Кръстев.

Табелите показват името на улицата и номерът на сградата освен на кирилица и на латиница. Има обаче и хора, които не ги харесват.

“То в тъмното как ще го видиш това малкото номерче.”

От Община Благоевград казаха, че размерът на табелите е определен според стандартите и не може да се променя.

“За да може целият град да бъде уеднаквен и всеки един административен адрес да има табелка с номер и с името на улицата както на кирилица, така и на латиница”, уточни Венцислав Атанасов – главен експерт в Община Благоевград.

До края на годината на всяко кръстовище в Благоевград ще бъдат монтирани указателни табели, които да посочват улиците в близост. Те ще бъдат най-вече в помощ шофьорите, които да се ориентират по-добре.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов