Избрани Новини

Разширяват и модернизират стадион "Бончук" в Дупница

Ще се възстанови едното тренировъчно игрище "Шмиргела"

"Проектът за стадион "Бончук", който готвим в партньорство с Нишкия университет, ще бъде разширен с изграждането на още един терен на базата". Това обяви кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Община Дупница намери и сключи партньорски договор за кандидатстване и финансиране по трансгранично сътрудничество. "Бяхме се насочили за дейности само към официалния стадион. Онзи ден проведохме работна среща с експерти от общината, консултантската фирма и проектантите, ангажирани по изготвянето на проектното предложение, на което присъства и изпълнителният директор на "Марек" Янек Кючуков. Идеята бе в подробности вече да се коментират същинските дейности, които да се предприемат. Именно така се роди идеята за разширяването на проекта. Категорично залагаме цялостно изграждане на дренажна система на официалния стадион, цялостна подмяна на настилката с модерна поливна система, ремонт на съблекални, изграждането на осветление за терена, както и други ремонтни дейности по съоръжението. Допълнителното, по което започнахме вече работа като част от същия проект, е и за възстановяването на едното тренировъчно игрище "Шмиргела" с подмяна на настилка, дренаж, поливна система, за да имаме два напълно готови терени за тези около 250 деца от клуба. И на срещата Янек Кючуков изрази нуждата от още един терен, за което сме коментирали нееднократно. През февруари следващата година ще се разглеждат проектните предложения, така че от новото първенство ще бъдем още по-модерни домакини. Но най-важното е, че ще разрешим проблема с терените за детско-юношеската школа", коментира инж.Чимев.

"Тъй като това е първият прием на документите, следващият ще бъде през 2017 година, трябваше да коментираме и последващото надграждане по базата. Тогава ще гоним финансирането за довършване на трибуните от всички страни, разширяване може би с поне още един етаж на административната сграда за изграждането на допълнителни съблекални за школата, с модерен фитнес, зали за възстановяване и разбори, офиси. В зависимост от финансовите параметри ще включим и изграждането на трети тренировъчен терен, с което базата ще придобие завършен вид. Предвид на условията и географското ни разположение, това от своя страна ще ни даде възможност да привличаме за подготовка отбори от чужбина", заключи инж.Чимев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов