Избрани Новини

Заловиха търсен в Испания крадец в Благоевград

За Любомир К. има издадена европейска заповед за арест

Търсен за кражби в Испания българин бе заловен от полицията, а окръжният съд в Благоевград му наложи постоянна мярка "задържане под стража" и постанови да бъде екстрадиран, информира "24 часа".

За Любомир К. има издадена европейска заповед за арест на 17 юли т.г. с цел наказателно преследване. Той е обвинен в извършването на две престъпления - участие в организирана престъпна групировка и в кражба с взлом. За тях, по испанското занокодателство, максималното предвидено наказание за първото престъпление е затвор до 8 години, а за взломната кражба - до 3 г.

Според описанието в европейската заповед българинът е участник в организирана международна престъпна група, извършваща кражби от жилища и търговски обекти. В ЕЗА са описани организацията и структурата на престъпната група, нейното ръководство и престъпна дейност, извършвана на територията на Испания в края на 2014 год. и началото на 2015 год.

Направена справка показала, че Любомир не е осъждан у нас и срещу него няма висящи наказателни производства.

Съдът допусна изпълнението на ЕЗА и предаването на българина на властите в Испания за провеждане на наказателно преследване срещу него.

Решението подлежи на обжалване и протест пред САС.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)