Избрани Новини

Отпадат 40-дневните карти в ски курорта Банско през новия сезон

На всички съоръжения в зимния курорт е извършена профилактика

Отпадат 40-дневните карти за ползване на ски съоръженията в зимния ни курорт Банско през новия сезон, съобщава БНТ. Те вече ще са сезонни – от декември до средата на април и са разделени в три възрастови групи. За възрастни – 1500 лева, за ученици и студенти – с 300 лева по-малко, а за деца – с още 100. До края на месец ноември картите са с 200 лева по-евтини. Нов 6-седалков лифт ще извозва скиори и сноубордисти от местността “Шилигарника” до връх Тодорка.

На всички съоръжения в зимния курорт е извършена профилактика, пистите са затревени където е имало неравности. Новият 6-седалков лифт, който ще качва скиорите от “Шилигарника” до върха, в момента се тества с тежести за издръжливост и безопасност.

"Дължина 2300 метра е лифтът. Ще става за по 6-7 минути при максимална скорост. Лифтът е изключително сигурен", коментира Иван Обрейков – мениджър-директор на ски център Банско.

6-седалковият лифт от "Шилигарника" до връх Тодорка ще може да извозва около 2 хиляди души за един час.

Около 400 са оръдията за изкуствен сняг. За да заработят обаче температурите трябва да паднат до минус 3 градуса.

"Чакаме тези температури и ще започнем постепенно да заснежаваме пистите", каза Иван Обрейков.

В курорта очакват тази зима да се завърнат руските и гръцките туристи. Официалното откриване на ски сезона е предвидено за 12 декември.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов