Избрани Новини

РЗС-Сандански оспорва избора на председателя на Общинския съвет

Сочи, че решението е прието на нелегитимно заседание

Днес шестимата общински съветници от ПП РЗС-Сандански са входирали в Административен съд – Благоевград жалба, с която искат да се отмени решението на Общински съвет – Сандански за избор на председател на местния парламент, съобщава БНР. Съветниците от РЗС сочат, че атакуваното решение е прието на нелегитимно заседание, свикано в противоречие с чл. 23, ал. 1 от Закона за местното самоупранвление и местната администрация, съобщиха от пресцентъра на партията.

На практика шестимата общински съветници от РЗС незаконно бяха лишени от конституционното им право да избират и да бъдат избирани.

"Задкулисието като стил на управление и политическо поведение продължава да действа въпреки, че гражданите на Сандански се произнесоха с вота си за радикална промяна. На изборите са подменени цели протоколи, бюлетини и изборни резултати, а сега е подменено и мнозинството в Общински съвет – Сандански“ се посочва в прессъобщението на партия РЗС. По жалба на партия РЗС делото за касиране на изборите в Сандански е насрочено за 17 ноември, вторник, от 13:30 ч. в Административен съд – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов