Избрани Новини

Отличиха СОУ "Иван Вазов" със специален приз от конкурса "Централен Балкан – с очите на младостта"

Участие взеха 117 творби на 96 млади автора от 21 училища и 14 населени места от страната

СОУ "Иван Вазов" получи приз от изложбата "Централен Балкан – с очите на младостта”, открита на 6 ноември в Художествената галерия „Христо Цокев” в Габрово. Експозицията включва рисунки, творби на приложното изкуство и сувенири, дело на ученици от общообразователни училища, гимназии за приложни изкуства, школи и кръжоци по живопис. В конкурса се състезаваха 117 творби на 96 млади автора от 21 училища и 14 населени места от страната, съобщиха от Дирекция "Национален парк Централен Балкан".

Победителите в трите категории на двете групи - общообразователни училища и специализирани гимназии и школи и кръжоци по изобразително изкуство, получиха от Парковата дирекция грамоти и награди – професионални художествени материали. За всички участници в конкурса, бяха подготвени грамоти и благодарствени листове.

Специални награди за най-добре представили се училища получиха СОУ "Иван Вазов” от гр. Плевен - пълен комплект от образователни материали, създадени от Дирекцията по програмата "Паркът като класна стая” и Националната гимназия за приложни изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” от Казанлък - пленер по живопис в Националния парк.

Намерението на Дирекцията е картините от изложбата да бъдат организирани в мобилна експозиция, която да гостува в различни населени места през следващата година, когато се навършват 25 години от създаването на Национален парк "Централен Балкан”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов