Избрани Новини

Откриха телата на затрупаните край Крушунските водопади

Военна техника от Плевен помoгна в разчистването на скалните късове

Открити са телата на двамата туристи, които бяха затрупани от срутила се скална маса в района на Крушунските водопади, съобщи БНР. Това се случи след около 48 часа издирвателни действия от страна на служители на пожарната и планински спасители. Припомняме, че инцидентът стана в петък по обяд, когато се срути огромна скална маса и затрупа 56-годишния англичанин Йън Джонсън и 45-годишната плевенчанка Катя Павлова, която е и с британско гражданство. От скалната маса се спаси 42-годишна жена от Плевен, която беше настанена с наранявания в болница. Оказа се, че затрупаните не са съпруг и съпруга, както се смяташе. Мъжът на българката - Антъни Матю, бе на мястото на инцидента от снощи и уточни, че Йън е семеен приятел.

По неофициална информация екипите са продължили да работят през цялата нощ. Пристигнала е и военна техника от Плевен, която да помогне с разчистването на огромните скални късове, които са останали на място.

"Свлачишни процеси в района никога не са наблюдавани. Размерът на свличането на Крушунските водопади е повече от 200 кубически метра земна и скална маса. Върху скалния манастир, който е в близост, няма поражения. Съоръженията, които представляват част от екопътеката на Крушунските водопади, са собственост на общината и тя ги стопанисва. Правили сме това съвестно и коректно и по съоръженията и пътеката никога не е имало инцидент. В бъдеще ще направим пълно обследване и ще запазим Крушунските водопади като национален лесопарк и като атракция за туристи със съответните мерки, осигуряващи лимитиран достъп на туристи до места, които експертите биха сметнали за опасни.", заяви кметът на Летница Красимир Джонев пред БНР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов